Kratko o naselju

Arhitekturna zasnova naselja so trije nizi vrstnih hiš s štirimi stanovanjskimi enotami v nizu. Enote so med seboj konstrukcijsko povsem ločene z 8 cm debelo izolacijo in dvojnimi stenami med dvema enotama, kar zagotavlja nemoteno življenje sosedov. Hiše imajo na severni strani pokrit vhod, na južni strani pa ograjen vrt s tlakovano teraso. Vsaka hiša ima na vrtu vrata za osebni prehod. Med posameznima nizoma hiš se nahaja asfaltirana intervencijska pot v solastništvu vseh 12 lastnikov stanovanjskih enot. K vsaki enoti pripadata tudi dva pokrita parkirna mesta za osebna vozila, prostor za dve posodi za smeti prostornine 120 L ter solastniški delež zaprte kolesarnice.

Kje smo?

Naselje vrstnih hiš Oaza Gradiška se nahaja na skrajnem jugu Občine Kungota z idealnimi logističnimi povezavami. V bližini naselja se nahajajo: avtocestni priključek, osnovna šola in vrtec, Upravna enota, zdravstveni dom, lekarna, avtobusno postajališče, igrišče ter več trgovin z živili.

Oddaljenost od pomembnejših lokacij

 • manj kot 500 m oz. par minut do avtobusnega postajališča, trgovine, mesarije 1 km do osnovne šole ter vrtca
 • 1.1 km do avtoceste
 • manj kot 4 km do Maribora in Upravne enote

Razporeditev enot

Enote so razporejene tako da so simetrično postavljene ena ob drugo, od 1 do 4. Enote 1 in 3 ter 2 in 4 so si med seboj enake. Postavitve so enake v vseh treh vrstah stanovanj.

Enota 1 in 3 - Pritličje

Pritličje enote zajema predsobo iz katere je omogoče dostop do stranišča za goste v pritličju in do stopnic, ki vodijo v nadstropje. Do dnevne sobe z jedilnico in kuhinjo se pride skozi drsna vrata. Pod stopnicami se v pritličju nahaja tudi manjša shramba oz. utility v katerem je prostor za grelnik sanitarne vode in peč ali notranjo enoto toplotne črpalke.

Enota 1 in 3 - Nadstropje

V nadstropju je hodnik ki vodi v spalnico, dve otroški sobi ter kopalnico. V kopalnici je prostor za tuš in/ali kopalno kad, wc, bide ter pralno/šušilni stroj.

Tehnične lastnosti objekta

Hiše so izvedene v energijsko varčni izvedbi z trajnostno noto. Vsi vgrajeni in uporabljeni materiali so ustrezno certificirani in se ponašajo z EU poreklom.

 • Zunanje stene – klasična gradnja z 25 cm debelimi opečnimi zidovi proizvajalca Wienerberger, toplotni ovoj stavbe izveden z 18 cm EPS izolacijo.
 • 25 cm plavajoča temeljna plošča na 10 cm debeli xps izolaciji pod ploščo ter 8 cm eps izolacije pod mikroarmiranim estrihom.
 • Zasteklitev – troslojna pvc okna v 6 komorni izvedbi s fatkrojem toplotne prevodnosti Uw=0,80 ter senčili na elektro pogon z lamelami iz aluminija. Senčila so v kombinaciji rolete / zunanje žaluzije. Za elektro pogon senčil skrbijo zanesljivi elektromotorji proizvajalca Somfy.
 • Notranje in vmesne stene – nosilni elementi 20 cm opeka Wienerberger, nenosilni elementi v suhomontažni izvedbi mavčnih sten npr. Rigips ali Knauf. Vse mavčne stene se izvajajo v dvojnimi oblogami na obeh straneh stene z izolacijskim materialom npr. steklena volna Knauf Decibel.
 • Streha – leseno ostrešje, trapezna pločevina z 3 cm izolacijskim slojem, zračni most, paropropustna Tyvec folija, 32 cm izolacijskega materiala npr. steklena volna Knauf NatuRoll plus.
 • Ogrevanje – etažna elektro peč Vaillant Eloblok ali opcijsko nizko temperaturna toplotna črpalka zrak – voda 5 kW (COP 4,5 pri A7/W35) v inverter izvedbi z integriranim 200 l zalogovnikom sanitarne vode in talnim gretjem.
 • Predpriprava za klimatsko napravo tipa split.
 • Izvedene nizkonapetostne inštalacije za televizijo, telekomunikacije, alarmno napravo in domofon.

Ustvarite si dom po vaših idejah!

Naloži si načrte za oblikovanje stanovanja!

Akcijska cena!! Klik spodaj!

Kvadrature posameznih enot

* Načrtovana je izravnava katasterskih meja ter zamenjava zemljišč na podlagi katere se prvemu nizu hiš povečajo parcele skoraj do obstoječega pločnika.

** Standard ISO 9836 prišteva k neto uporabni površini objekta pokrito parkirišče s faktorjem 0,5 in tlakovane terase s faktorjem 0,25.